WWW.RadioIntact.Ro

Iul 9 2017

Update. FOTO. Proteste în Piața Victoriei din București și în alte 9 orașe, în această seară. Protestatarii s-au așezat pe jos

Proteste în București și alte 9 orașe, în această seară. Mobilizarea s-a făcut pe Facebook, oamenii urmând să meargă în marș în mai multe locații din București. 

Update 21:45: Manifestanții au ajuns la Piața Universității din Capitală. Numărul protestatarilor se ridică la aproape o mie.

Update 21:43: Ajunşi pe bulevardul Magheru, la intersecţia cu strada George Enescu, o parte dintre manifestanţi s-au aşezat pe jos, unde au stat preţ de câteva minute, strigând „Rezistăm, nu cedăm”, „Luptăm, luptăm şi câştigăm”, „Susţinem DNA”, „Fără prag”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.

Ei au scandat, de asemenea, „Vrem o bandă”, referindu-se la solicitarea adresată jandarmilor de a-i lăsa să circule pe o bandă a bulevardului, şi nu doar pe trotuar. De altfel, au avut loc mici altercaţii între jandarmi şi protestatari, cărora le-a fost împiedicat accesul pe carosabil. Ei au scandat „Ruşine Carmen Dan”, „Jandarmeria apără hoţia”.

UPDATE 21:16: Protestatarii, câteva sute de persoane, au plecat în marș din Piața Victoriei către Universitate.

Marșul de protest împotriva corupției, denumit „Cod roșu la DNA”, a început la ora 19.00 în Piața Victoriei din București. De acolo, protestatarii vor să plece pe traseul Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Ministerul Justiției – DNA. Planul s-ar putea schimba însă din cauza numărului mic de participanți – doar câteva sute de persoane.

Și în alte orașe, sute de români au anunțat că vor ieși în stradă după cum urmează:

  • Iași: 19:00 Piața Unirii
  • Constanța: 19:00 Prefectura
  • Sibiu: 19:00 Piața Mare
  • Cluj: 19:00 Piața Unirii
  • Timișoara: 18:00 Piața Sf. Gheorghe
  • Arad: 19:00 Primăria
  • Oradea: 19:00 Piața Unirii
  • Galați: 19:00 Prefectura
  • Alba-Iulia: 19:00 Prefectura

foto: Adrian Manolache


Ce-a pățit ANDRA aseară pe scena din Sibiu. Artista l-a sunat imediat pe soțul ei

Post-ul Update. FOTO. Proteste în Piața Victoriei din București și în alte 9 orașe, în această seară. Protestatarii s-au așezat pe jos apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente