WWW.RadioIntact.Ro

Noi 19 2017

Submarinul militar dispărut în Atlantic a trimis mai multe semnale de urgență

Submarinul militar dispărut în Atlantic a trimis mai multe semnale de urgență. Ministerul argentinian al Apărării a fost cel care a anunțat că au fost detectate semnale prin satelit de la bordul submarinului, relatează BBC News. Acum, oficialii încearcă să stabilească locul exact de unde au fost transmise cele șapte semnale de urgență. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.

Apelurile eşuate efectuate prin satelit au durat între patru şi 36 de secunde. Submarinele pot lansa o baliză de locaţie – cunoscută sub numele de EPIRB – către suprafaţă, pentru a emite semnale de urgenţă prin satelit.

Comunicaţiile prin satelit au eşuat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De altfel, operațiunea internațională de căutare și salvare este îngreunată de vântul puternic şi valurile de peste 6 metri înălţime din Oceanul Atlantic de Sud.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

Marina Statelor Unite desfăşoară o misiune de salvare pentru a susţine efortul Argentinei, cu două nave capabile să salveze oamenii aflaţi pe submarine eşuate. Totodată, NASA a pus la dispoziţie un avion specializat pentru astfel de căutări în ocean.


Citește și: Medic: Vârsta la care fetele încep viaţa sexuală a scăzut mult, din cauza “atacului” informaţional din surse îndoielnice / VIDEO


Post-ul Submarinul militar dispărut în Atlantic a trimis mai multe semnale de urgență apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente