WWW.RadioIntact.Ro

Oct 21 2017

Raed Arafat, detalii despre sistemul RO-ALERT. Când va fi funcțional

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, speră ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârșitul acestui an, proiectul aflându-se în faza de achiziție, urmând apoi să fie testat.

„Noi sperăm ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârșitul acestui an, pentru că aici suntem mai mulți actori. Actorul unu este Guvernul și partea noastră, actorul doi, sunt firmele de telefonie mobilă care trebuie să se adapteze să facă partea lor, după aceasta putem să intrăm în testări și, după testări, să vedem care sunt modalitățile de funcționare cele mai bune pentru că sistemul nu include un singur mecanism de alertare, va fi un sistem care va include și aplicația, și partea de sell broadcasting, va include poate conexiuni inclusiv la media, deci va fi un sistem mai complex”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Galați, într-o conferință de presă.

Secretarul de stat în MAI a precizat că, pe lângă sistemul RO-ALERT, există și aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), iar în curând și televiziunile vor putea emite avertizările emise de autorități.

Este sistemul RO-ALERT cu care deja suntem pe linie dreaptă, pe partea de achizițe. După achiziție, pe partea de implementare sunt convins că echipele care lucrează și la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și la nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al DSU lucrează în ideea de a-l implementa cât mai rapid posibil și a intra în testări. Pe lângă asta, este aplicația departamentului care dă informații și tot pe partea de alertare. Pe lângă aceasta o să vedeți că va apărea TVR-ul care e prima televiziune ce va începe să emită avertizările noastre fie la nivelul crollului sau chiar prin întrerupere de emisiuni dacă este necesar și deja am stabilit acest lucru. Avem deja un acord semnat cu Antena 3, urmând să semnăm sper și cu alte televiziuni să facem același lucru, astea sunt parte din pregătiri”, a mai spus Arafat.

CITIȚI ȘI:

Mulți străini din București circulă fără bilet RATB. Când sunt controlați, se fac că nu înțeleg românește | VIDEO

REPORTAJ VIDEO | Prototip al Armatei: „Sarcofagul” care îţi salvează viaţa în caz de atac nuclear, chimic sau biologic arată ca un sac de dormit

VIDEO | Ce șanse de angajare are o persoană la vârsta a doua, dar cu experiență: ”De doi ani încerc să mă angajez!”

Post-ul Raed Arafat, detalii despre sistemul RO-ALERT. Când va fi funcțional apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente