WWW.RadioIntact.Ro

Iul 8 2017

Primăria Capitalei vrea să preia cinematografele și grădinile de vară de la Ministerul Culturii; Se înființează linia RATB culturală

Primăria Capitalei vrea să preia cinematografele și grădinile de vară de la Ministerul Culturii. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, printre subiectele discutate fiind și înființarea unei linii RATB care să cuprindă toate obiectivele culturale din Capitală.

„Ne dorim o colaborare mai bună și mai deschisă între Municipalitate și ministerul pe care îl reprezentați, astfel încât proiectele pe care intenționăm să le dezvoltăm în zonele protejate să nu mai fie blocate de comisia de pe lângă Ministerul Culturii. De aceea, consider că este imperios necesar ca specialiștii din cadrul Primăriei Capitalei și cei ai ministerului Culturii să depună eforturi comune, astfel încât proiecte care stagnează de mai mulți ani și care ar putea îmbunătăți calitatea vieții bucureștenilor, și mă refer aici la construirea de parcări în zona centrală a orașului și reabilitarea unor zone cu valoare istorică, să poată fi demarate în cel mai scurt timp”, a susținut Gabriela Firea, conform unui comunicat al PMB.


Ce s-a întâmplat azi la mormântul Mădălinei Manole, la 7 ani de la moartea artistei. Avem imaginile


La rândul său, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a afirmat că întărirea relațiilor între cele două instituții reprezintă un pas important pentru dezvoltarea culturii în Capitală.

„Suntem aproape de Primăria Capitalei, Ministerul Culturii și Identității Naționale va avea o nouă dinamică de abordare, va fi un partener și un susținător al proiectelor Bucureștiului. În acest sens, susțin constituirea unui comitet tehnic consultativ responsabil cu monitorizarea proiectelor ce au nevoie de avizul Ministerului Culturii”, a spus Romașcanu.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul întrevederii s-a discutat și despre procedurile de preluare de către Municipalitate a cinematografelor și grădinilor de vară, „multe dintre acestea aflate în stare avansată de degradare, în vederea reabilitării și modernizării lor”.

Totodată, Gabriela Firea a reamintit că Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Poliție Locală și Control, a demarat o amplă acțiune de verificare a clădirilor monument-istoric, pe care sunt montate mesh-uri, în acest sens fiind luate toate măsurile pentru dezafectare.

De asemenea, cei doi oficiali au stabilit înființarea unei linii RATB speciale, „care să aibă stații la toate obiectivele culturale importante din Capitală — teatre, muzee, precum și alte instituții de cultură”.

Și premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri, cu primarul Gabriela Firea, care i-a cerut șefului Executivului ajutorul, pentru achiziția de către Primărie a pachetului de acțiuni ELCEN, preluarea centurii Bucureștiului de către autoritatea locală și trecerea Metrorex tot la Primăria Capitalei.

Simona Halep și-a răsplătit familia cu vârf și îndesat! A umplut două străzi cu vile!  

Post-ul Primăria Capitalei vrea să preia cinematografele și grădinile de vară de la Ministerul Culturii; Se înființează linia RATB culturală apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente