WWW.RadioIntact.Ro

Iul 13 2017

Poliția germană a arestat patru bărbați privind furtul monedei de 100 de kilograme. „Moneda a fost probabil tăiată în bucăți mai mici”

Poliția germană a arestat patru persoane, care ar fi implicate în furtul unei monede din aur uriașe, care cântărește nu mai puțin de 100 de kilograme. Jaful a avut loc în luna martie, într-un muzeu din Berlin, relatează The Guardian. 

Identitatea celor patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, nu a fost dezvăluită. Anchetatorii au precizat însă că aceștia fac parte dintr-un clan arab asociat cu crima organizată. Totodată, alte nouă persoane care fac parte din aceași grupare se află în atenția poliției germane.

Deși patru suspecți au fost arestați în legătură cu acest jaf, moneda nu a fost recuperată. De altfel, autoritățile nu cred că mai au vreo șansă în acest sens.


Citește și: EXCLUSIV / E oficial! A început urmărirea penală împotriva polițistului care l-a altoit pe Boureanu


„Din păcate, trebuie să plecăm de la principiul că moneda a fost parțial sau în totalitate vândută”, a precizat Carsten Pfohl, directorul secției penale din cadrul Poliției germane. „Speranțele mele de a recupera chiar și fragmente mai mici din această monedă sunt din păcate destul de mici. A fost fie tăiată în bucăți mai mici, fie expediată în străinătate”, a adăugat acesta.

Se pare că autorii jafului au folosit informații furnizate de un angajat al unei companii subcontractante care a colaborat cu Muzeul Bode. Hoții încercaseră deja de două ori în trecut să comită acest furt.
Arestările au avut loc în urma mai multor raiduri efectuate în Berlin și în zonele limitrofe capitalei germane, la care au luat parte 300 de polițiști.

Două locuințe și un magazin de bijuterii au fost percheziționate în cartierul Neukoelln din Berlin. În total, 14 clădiri au făcut obiectul unor descinderi ale Poliției germane. Potrivit Poliției, suspecții arestați seamănă cu persoanele care apar în imaginile surprinse cu ajutorul camerelor CCTV la momentul furtului.


Citește și: Caz șocant în Botoșani. A înviat la trei zile după ce l-au declarat mort!


Pe 27 martie, trei persoane s-au deplasat pe jos pe lângă liniile de tren din apropierea gării Hackescher Markt, au proptit o scară de peretele Muzeului Bode și au pătruns în clădire. Ei au reușit apoi să fure o monedă comemorativă din aur, cu o greutate de 100 de kilograme, numită „Big Maple Leaf” („Marea frunză de arțar”). Acesta a fost transportat[ cu o roabă găsită în interiorul clădirii și apoi au reușit să fugă cu aceasta.

Moneda a fost emisă de Monetăria Regală din Canada în 2007 și valorează aproximativ un milion de dolari, însă valoarea ei în aur se ridică la aproximativ 4,5 milioane de dolari. Totodată, aceasta este înscrisă în Cartea Recordurilor, datorită purității aurului folosit pentru realizarea ei. Pe o parte a monedei se află un portret al Reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealaltă o frunză de arțar.

Moneda, care a fost realizată în serie foarte limitată – doar cinci exemplare în lume -, are un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri.


Citește și: Socrul mic lovit de fulger în timp ce ținea un discurs la nunta fiicei


Foto: EPA

Post-ul Poliția germană a arestat patru bărbați privind furtul monedei de 100 de kilograme. „Moneda a fost probabil tăiată în bucăți mai mici” apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente