WWW.RadioIntact.Ro

Iun 19 2017

O mașină a intrat într-un grup de pietoni în Londra. O persoană și-a pierdut viața și opt au fost rănite

O mașină a intrat într-un grup de pietoni în Londra, duminică noaptea în apropierea unei moschei, în ceea ce pare a fi un incident islamofob. Poliția din Londra a anunțat că o persoană și-a pierdut viața și alte opt au fost rănite, cinci în stare mai gravă, și un bărbat de 48 de ani a fost arestat.

UPDATE 07.28: Comunitatea musulmană din Londra susține că atacul ar fi unul islamofob și spun că se așteptau să se întâmple așa ceva date fiind ultimele incidente din Marea Britanie.

Muhbeen Hussain, fondatorul organizației Tineretul Musulman Britanic, a declarat pentru BBC News că ”în multe feluri, acest atac era inevitabil”. ”Ne așteptam să se întâmple deoarece am văzut foarte multe tipuri de atacuri islamofobe. Nu sunt doar niște atacuri mici, vorbim de la abuz verbal la atacuri reale asupra persoanelor și atacuri asupra moscheilor, care au fost luate ca represalii într-un anumit sens, după alte atacuri pe care le-am văzut, indiferent dacă a fost în Manchester sau în Londra”.

El spune că frustarea a atins cote foarte înalte în rândul comunității musulmane și acest lucru i-a fost confirmat după ce a vorbit cu martorii atacului de duminică noaptea. totuți el adaugă că lumea este și mulțumită să constate că poliția își face datoria și când este vorba de fapte care lovesc comunitatea musulamnă.

o mașină a intrat într-un grup de pietoni în Londra

UPDATE 07.25: Premierul theresa May a anunțat că poliția tratează incidentul ca un ”potențial act terorist” și a convocat o ședință de urgență pentru această dimineață.

UPDATE 07.19: O persoană și-a pierdut viața și opt au fost rănite, în urma coliziunii de la moscheea Finsbury Park, a anunţat Poliţia Metropolitană citată de BBC News.

Răniţii au fost duşi la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului.

Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.


O dubă albă ar fi intrat în persoanele aflate în apropierea moscheii Finsbury Park din Londra, iar martorii spun că după coliziune, un bărbat a coborât din mașină înarmat cu un cuțit și a înjunghiat cel puțin o persoană înainte de a fi arestat de polițiști.

În mașină s-ar fi aflat trei persoane, dintre care două au reușit să fugă.

Poliția Metropolitană nu a oferit niciun fel de informații privind numărul victimelor, sau dacă ar fi fost cineva arestat.Incidentul s-a petrecut în jurul orei 0.20 (2.20 ora României). Poliţia şi serviciul antiterorism au demarat anchete în legătură cu incidentul, relatează The Guardian.

Incidentul seamănă cu cel petrecut în urmă cu două săptămâni la London Bridge când o camionetă a intrat într-un grup de circa 20 de oameni. Ulterior, trei bărbați au coborât din vehicul și au înjunghiat mai multe persoane care se aflau în zona Borough Market. Aceștia au fost uciși ulterior de polițiști, în timp ce oficialii britanici au catalogat incidentele drept un „atac terorist”. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă seară, în care 8 persoane au fost ucise.

Post-ul O mașină a intrat într-un grup de pietoni în Londra. O persoană și-a pierdut viața și opt au fost rănite apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente