WWW.RadioIntact.Ro

Iul 13 2017

Daimler ar fi vândut mașini cu emisii peste limita permisă. Mercedes se află printre mărcile vizate de anchetă

Producătorul de mașini german Daimler a fost acuzat că a vândut peste un milion de automobile cu emisii excesive în Europa și în Statele Unite, a scris presa germană citată de Reuters.

În urmă cu două luni, procurorii din Stuttgart au verificat garajele Daimler din Germania ca urmare a unor acuzații de publicitate falsă și a posibilei manipulări a sistemelor de tratare a gazelor de evacuare în mașinile diesel.

Potrivit unor documente întocmite de procurori în urma perchezișțiilor a rezultat că peste 1 milion de automobile aveau emisii peste limita legală. Printre modelele cu probleme s-ar număra și unele mașini Mercedes-Benz, vândute în Europa și Statele Unite între 2008 și 2016.


Citeșt și: Halep o desființează pe Konta, după meciul pierdut! „Așa face ea mereu. Mă temeam să nu…”


Un purtător de cuvânt al Daimler din Stuttgart a refuzat să comenteze investigația aflată în desfășurare, adăugând că producătorul de automobile cooperează pe deplin cu autoritățile.

Autovehiculele în cauză sunt alimentate de motoarele cu cod de bare OM 642 și OM 651, procurorii examinând posibila utilizare a dispozitivelor de manipulare a nivelului de emisii în timpul testelor.

Există riscul ca vehiculele construite în Europa să fie interzise în regiune, a scris publicația germană, citând mandatul de percheziție.

Purtătorul de cuvânt al companiei Daimler a refuzat să comenteze raportul, descriind-ul drept „speculație”.

Reprezentanții procurorilor din Stuttgart au refuzat să comenteze, în timp ce ministerul german al transporturilor nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Producătorii de automobile de pe tot globul s-au confruntat cu o analiză sporită a reglementărilor în ceea ce privește testele anti-poluare, după ce Volkswagen a recunoscut în septembrie 2015 că a instalat programe secrete în automobilele sale diesel din Statele Unite pentru a înșela testele privind emisiile de azot.


Citește și: EXCLUSIV/ A intrat în belea pentru ea! Cine e femeia pentru care ex-ginerele lui Băsescu a ajuns să fie amenințat cu pistolul


 

Post-ul Daimler ar fi vândut mașini cu emisii peste limita permisă. Mercedes se află printre mărcile vizate de anchetă apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente