WWW.RadioIntact.Ro

Apr 18 2017

Cum vrea SUA să-și demonstreze forța în fața Coreei de Nord. Ar putea intercepta rachetele de test

Surse din cadrul Pentagonului au dezvăluit cum vrea SUA să-și demonstreze forța în fața Coreei de Nord în contextul escaladării crizei din Peninsula Coreea, scrie The Guardian. Armata Statelor Unite ia în considerare să doboare rachetele de test ale nord-coreenilor ca o dovadă a forței pe care o are.

În contextul crizei coreene Pentagonul caută modalități prin care să preseze Phenianul să renunța la încercările de realizare a unor bombe nucleare. Una dintre variantele prezentate de secretarul de stat James Mattis Congresului este interceptarea rachetelor nord coreene, dar Pentagonul nu a decis dacă să apeleze la această măsură.

Un oficial american a declarat că această strategie ar urma să fie aplicată după un test nuclear, cu obiectivul de a semnala Phenianului că SUA se poate impune din punct de vedere militar.

Experții militari susțin, însă, că doborârea rachetelor nord coreene ar putea duce la o escaladare a conflictului și s-ar putea ajunge ca Washingtonul să nu mai poată controla situația. Acest lucru ar avea consecințe devastatoare pentru Coreea de Sud și Japonia, aliații SUA din zonă.

Ambasadorul Coreei de Nord la ONU a amenințat, marți, că acțiunile Statelor Unite în peninsula coreeană ar putea duce la un război nuclear. În cadrul unei conferințe de presă ținută la New York de Kim In Ryong a declarat că țara sa condamnă mobilizarea de nave militare americane în apropierea peninsulei Coreea și atacul cu rachete din Siria.

 

Post-ul Cum vrea SUA să-și demonstreze forța în fața Coreei de Nord. Ar putea intercepta rachetele de test apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente