WWW.RadioIntact.Ro

Iul 11 2017

Ancheta Trump-Rusia | Detalii noi despre întâlnirea fiului președintelui american cu o avocată rusă, apropiată Kremlinului

Donald Trump Jr. ar fi fost informat că informațiile oferite de avocatul rus cu care s-a întâlnit în timpul campaniei electorale fac parte dintr-o strategie a Rusiei de a-l ajuta pe actualul președinte american să câștige alegerile prezidentațiale, relatează The New York Times, citat de BBC News. Acestea sunt cele mai noi detalii în scandalul privind legăturile apropiaților lui Trump și presupuși agenți ai Kremlinului.

Recent, publicația americană a dezvăluit că Donald trump Jr, fiul cel mare al președintelui SUA, Jared Kushner, ginerele acestuia, și Paul Manafort, managerul său de campanie s-au întâlnit cu o avocată rusă, cunoscută pentru legăturile sale cu Kremlinul. Întâlnire a avut loc imediat după ce Donald Trump a obținut nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale de anul trecut și a fost aranjată de publicistul Rob Goldstone, care a afirmat într-un email că informațiile pe care avocata rusă urmează să i le ofere în cadrul întâlnirii fac parte din “efortului Guvernului rus” de a ajuta campania lui Trump.


Citește și: Gestul făcut de Tudor Chirilă în timpul unui concert: „Rămân să cânt chiar și…”. Câți artiști ar proceda ca el?


Informaţia că lui Trump Jr i-ar fi fost oferite informaţii din partea Guvernului rus pentru a ajuta campania tatălui său vine după ce preşedintele a negat luni la rând că echipa sa ar fi avut vreo legătură cu Moscova. Donald Trump Jr. nu a comentat aceste noi dezvăluiri, însă anterior, el a apărat întâlnirea cu avocata rusă Natalia Veselnițkaia, care are legături cu Kremlinul.

Inițial, el a afirmat să întâlnirea s-a concentrat asupra unui program de adopţii din Rusia, desfiinţat. O zi mai târziu, el a recunoscut că a participat la întâlnire deoarece i s-a spus că avocata ar fi putut să aibă informaţii ”folositoare” în campania tatălui său la preşedinţie, însă a spus că întâlnirea ”nu a dus nicăieri”. Totodată, el a minimalizat totodată gestul său, subliniind ironic că este un lucru obişnuit ca membri ai echipelor de campanie să caute informaţii compromiţătoare despre rivalii politici.


Citește și: Caz medical bizar. A ajuns la spital cu durere de picior. Medicii l-au operat și i-au găsit 150 de…


Ulterior, el a afirmat că este pregătit să stea de vorbă cu membrii Comisiei pentru Informaţii din cadrul Senatului. „Sunt fericit să cooperez și transmit ceea ce știu”, a scris fiul cel mare al președintelui SUA pe Twitter, după ce o republicană de rang înalt din cadrul Comisiei a declarat că fiul preşedintelui ar trebui să fie audiat.

De partea cealaltă, avocata rusă a afirmat că întâlnirea nu a avut legătură cu alegerile prezidențiale. Totodată, Kremlinul a anunţat că nu este la curent cu vreo întâlnire între membri de rang înalt ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi o avocată rusă în campania electorală din 2016. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu ştie cine este avocata Natalia Veselniţkaia şi că ”nu poate ţine socoteala” întâlnirilor fiecărui avocat rus în ţară sau în străinătate.

Dezvăluirile privind întâlnirea dintre Donald Trump Jr. și avocata rusă apar la câteva zile după ce președintele SUA și președintele Rusiei au avut prima discuție față-n față, în marja summitului G20, unde au discutat și despre acuzațiile privind ingerința rusă în scrutinul prezidențial din noiembrie.


Citește și: GALERIE FOTO| Viața după ISIS. Reconstrucția Mosulului va costa un miliard de dolari


 

Post-ul Ancheta Trump-Rusia | Detalii noi despre întâlnirea fiului președintelui american cu o avocată rusă, apropiată Kremlinului apare prima dată în Libertatea.ro.

Written by Libertatea.Ro

Sursa: Libertatea.Ro


Articole recente