WWW.RadioIntact.Ro

Iul 11 2017

ANALIZĂ Meci pentru istorie! Unde va fi cheia partidei dintre Simona Halep şi Johanna Konta, care o poate duce pe jucătoarea noastră pe locul 1 în lume

Simona Halep joacă azi, după ora 17.00, un meci care poate schimba istoria tenisului feminin românesc, deoarece victoria o va propulsa pe locul 1 în lume.

Halep şi Konta se întâlnesc în sferturi la Wimbledon, într-o dispută în care românca pleacă de pe locul 2 WTA, iar Konta de pe locul 6 în lume. Din punct de vedere statistic, nu sunt prea multe lucruri de comparat între cele două jucătoare. 

Ca şi rezultate, Simona este net superioară. A câştigat 15 turnee WTA, în vreme ce Konta abia a luat trei. Două dintre ele, anul acesta (Miami şi Sydney). La Grand Slamuri, cea mai bun performanţă a ei este accesul în semifinale, la Australian Open, anul trecut. Deşi este mai mare cu câteva luni decât Simona, Johanna Konta are o experienţă inferioară. Joacă în circuit din 2008, a câştigat 307 partide şi a pierdut 180. Halep e în WTA din 2006, are 878 de victorii şi 175 de înfrângeri.

Din punct de vedere tehnic, lucrurile stau în felul următor. Konta este o jucătoare mai înaltă, are 1,80 metri, şi serveşte foarte puternic. Nu e nimic nou însă pentru Simona, care se confruntă cu această problemă extrem de des, deoarece la 1,68 metri este una dintre cele mai mici jucătoare din WTA. Konta loveşte şi foarte puternic şi e destul de rapidă pe teren. Trebuie să ne aşteptăm la un meci în care Johanna să încerce să lovească din toate poziţiile, mai ales că ea ştie că Simona Halep are probleme cu astfel de jucătoare, genul de plesnitoare, care bubuie mingea de oriunde. Un lucru de care trebuie ţinut cont este şi faptul că Johanna Konta este antrenată de Wim Fissette, fost antrenor al Simonei, care o cunoaşte foarte bine pe româncă. Nu e un atu existenţial pentru Konta, deoarece Halep a lucrat cu Fisette în 2014, la începutul ascensiunii ei, iar între timp lucrurile s-au schimbat semnificativ, mai ales în ultimii doi ani, când Darren Cahill i-a imprimat un stil mai echilibrat şi a fortificat-o mintal, chiar dacă Simona a mai avut câteva derapaje.

Cheia meciului cu Johanna Konta este în mâinile Simonei, deoarece valoric ea este peste Konta. Tot ce trebuie să facă ea este să reziste psihic şi fizic asediului Johannei Konta. Care, trebuie menţionat, este şi genul de jucătoare plângăcioasă, cu atitudine adesea teatrală. Cu siguranţă va încerca să o enerveze pe Halep, având în spate şi sprijinul publicului. Nu întâmplător, ea bate monedă în continuare pe episodul de la Constanţa, când a fost înjurată de Ilie Năstase, prezentând publicului, prin intermediul presei, varianta unei suferinţe sfâşietoare din cauza unor vorbe aruncate ce-i drept nesăbuit de fostul tenismen român.  

E important ca Halep să-şi păstreze echilibrul şi să returneze constant mingile pe care Konta le va arunca către ea. Se ştie şi faptul că atunci când Simona e deranjată de ceva are tendinţa de a se precipita, iar acest lucru trebuie evitat. Din punct de vedere fizic, Simona e mai proaspătă. a jucat la Wimbledon 82 de gameuri (51 câştigate-31 pierdute), în vreme ce Konta a jucat 106 gameuri (61 câştigate-45 pierdute). Konta a avut un program premergător Wimbledonului mult mai încărcat. A jucat la Nottingham ( 5 meciuri), Birmingham (2 meciuri), Eastbourne (4 meciuri). Toate pe iarbă, fără a câştiga însă un turneu. A pierdut la Pliskova, Vekici şi Vanderweghe, deci e departe de a fi invincibilă, chiar şi pe teren propriu.

Rezultate directe

*2017 (Miami): 3-6, 7-6, 6-2 Konta
*2015 (Wuhan): 6-3, 3-6, 7-5 Konta
 
Totuşi, bilanţul întâlnirilor directe e 2-2, deoarece Halep a învins-o pe Konta de două ori, însă în Fed Cup:
 
*2014 (Budapesta): 6-1, 6-4 Halep
*2017 (Mamaia): 6-1, 6-3 Halep


Citeste si:

Written by adevarul.ro

Sursa: adevarul.ro


Articole recente