WWW.RadioIntact.Ro

Iul 17 2017

Ajuns la cea de-a 40 editie, Trofeul Electricianului si-a desemnat castigatorii dintre peste 400 de participanti

Societatile de distributie energie electrica din Romania au reusit sa faca din competitia „Trofeul Electricianului” o adevarata demonstratie de profesionalism, pentru angajatii implicati in buna functionare a sistemului energetic national. Ajuns la cea de-a 40 editie, Trofeul Electricianului a atras in concurs peste 400 de participanti, in faza finala calificandu-se 114 electricieni din toate cele 8 companii de distributie energie. „Stiu ce inseamna trofeul pentru noi toti. Stiu ca pentru cei 40 de ani de cand se organizeaza, am fost la mai mult de jumatate dintre editii. Pentru noi este mai mult decat un concurs. Este o parte din identitatea noastra. Inseamna o traditie pe care avem privilegiul si, totodata, obligatia sa o continuam„, a declarat Catalin Stancu, directorul general Electrica, societate care a organizat editia din acest an.

Asadar, dupa circa un an de testari, Competitia Trofeul Electricianului si-a desemnat castigatorii. In cadrul editiei din acest an a Trofeului Electricianului, cel mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice, echipa Societatii de Distributie a Energiei Electrice   Transilvania   Sud   (SDEE   Transilvania   Sud)   s-a   clasat   pe   primul   loc   la categoria Masurare energie electrica, verificare grupuri de masurare. De asemenea, echipa   Societatii   de   Intretinere   si   Servicii   Energetice   Transilvania Nord   (SISE Transilvania Nord) a   fost   castigatoarea   categoriei Montare si reparaţii instalaţii de distributie de medie si joasa tensiune.

Juriul concursului, format din reprezentanti ai tuturor companiilor participante, a decis ca, la categoria distributie energie electrica, trofeul sa revina anul acesta echipei Distributie Oltenia. La categoria servicii energetice, trofeul a fost adjudecat de echipa Delgaz Grid.

Lista completa a castigatorilor:

  1. Categoria Exploatare statii electrice de transformare 110 KV / medie tensiune– echipa Distributie Oltenia;
  2. Categoria Exploatare retea electrica de distributie medie si joasa tensiune –echipa Distributie Oltenia;
  3. Categoria PRAM – echipa Distributie Oltenia;
  4. Categoria Masurare energie electrica, verificare grupuri de masurare – echipa SDEE Transilvania Sud;
  5. Categoria Montare si reparatii echipament primar din statii electrice – echipa Delgaz Grid;
  6. Categoria Montare si reparaţii instalaţii de distributie de medie si joasa tensiune –echipa Societatii de Intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord;
  7. Categoria Defectoscopie linii electrice subterane de medie si joasa tensiune – echipa Delgaz Grid.

Ajunsa la cea de-a XXXVIII-a ediţie, competiţia s-a desfasurat in perioada 11-13 iulie, la Sinaia, si a marcat aniversarea a 40 de ani de la lansare. In cadrul fazei naţionale, au concurat cei mai buni 114 electricieni din toate cele 8 companii de distribuţie a energiei electrice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania   Sud, SDEE   Muntenia   Nord,   e-distribuţie   Banat,   e-distribuţie   Muntenia,   e-distribuţie Dobrogea, Distribuţie Oltenia si Delgaz Grid), precum si din cel de intreţinere si servicii energetice. Editia de anul acesta a fost organizata de SDEE Muntenia Nord, iar tematica a abordat, ca de fiecare data, o paleta larga de probleme specifice activitaţii, inclusiv simulari ale unor situatii de avarie.

Trofeul Electricianului a fost iniţiat de compania Electrica in anul 1977 si se inscrie in seria   de   evenimente   dedicate   Zilei   Energeticianului   (20   iulie).   In   ultimele   patru decenii,   competiţia   a   trezit   interesul   si   implicarea   unui   numar   tot   mai   mare   de profesionisti,   etapa   naţionala   oferind   ocazia   celor   mai   valorosi   electricieni   sa-si demonstreze abilitaţile.

 

Written by Redactia

Sursa: Redactia


Articole recente