WWW.RadioIntact.Ro

Iul 9 2017

5 reguli de viaţă pentru a fi fericit

Fericirea este în fiecare dintre noi. Nu este un secret în spatele celui mai dorit sentiment, ci o serie de  mici schimbări ce devin reguli de viaţă după ce beneficiile lor sunt conştientizare.

Să fim fericiţi nu este greu. Trebuie doar să depunem un minim de efort pentru a atinge această stare. Pentru creşterea nivelului de fericire trebuie introduse mici schimbări în fiecre zi. Este nevoie doar de voinţă şi de renunţarea obiceiurile care ne sabotează starea de bine, scrie cheatsheet.com.

 Iată cinci reguli pentru a transforma fiecare zi:

Lăsaţi-vă iubiţi

Permiteţi-vă să vă bucuraţi cu adevărat de oamenii din viaţa voastră. Învăţaţi să vă scăldaţi în bucuria iubirii unice care se dezvoltă în cadrul fiecărei relaţii. Niciodată nu ştiţi unde se va ivi această iubire, aşa că atunci vine, acceptaţi-o cu braţele deschise. Poate unoeri nu este aşa cum vă aşteptaţi, dar totuşi dragostea este benefică atât pentru inimă, cât şi pentru suflet. Cercetările arată că iubirea ajută la scăderea tensiunii arteriale şi chiar reduce simptomele depresiei şi anxietăţii.

Iertaţi

Ranchiuna şi conflictele nerezolvate sunt otravă pentru suflet. În timp ce persoana care v-a nedreptăţit îşi vede de viaţa ei, voi continuaţi să consumaţi energie gândindu-vă la ce s-a întâmplat. Renunţaţi şi treceţi mai departe. „Am văzut că iertarea îi ajută pe oameni să-şi controleze emoţiile pentru a-şi menţine o judecată bună. Ei nu risipesc energie preţioasă pe furie şi nu se lasă răniţi de lucrurile pe care nu le pot schimba. Iertarea ne permite să nu rămânem blocaţi în trecut. Iertarea ne dă o pauză bine meritată“, spune dr. Frederic Luskin.

Luaţi o pauză şi relaxaţi-vă

Luaţi-vă o clipă pentru a vă detaşa şi a sta liniştiţi. O perioadă de linişte oferă oportunitatea de a explora gândurile şi nelininiştile care vă apasă. Deconectaţi-vă de la gadgeturi şi tot ce înseamnă tehnologie. Veţi simţi o senzaţie de eliberare.

Zâmbiţi

Un simplu zâmbet nu face doar diferenţa în starea de spirit, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea. Cercetătorii de la Universitatea din Kansas consideră că zâmbetul poate ajuta inima să se recupereze mai repede atunci când vă confruntaţi cu un eveniment stresant. Participanţii care au zâmbit au avut un nivel mai scăzut al ritmului cardiac după un eveniment stresant. Chiar şi subiecţii care au forţat un zâmbet au prezentat rezultate similare.

Socializaţi

Bucuraţi-vă de prezenţa celor de cei din jurul vostru. O simplă convorbire cu un prieten/coleg înseamnă mult mai mult decât credeţi. Indiferent cât de ocupaţi sunteţi, faceţi-vă timp pentru prieteni şi familie.

Citeste si:

Written by adevarul.ro

Sursa: adevarul.ro


Articole recente